Marcel Hovenier Aalst - Vakbekwame hovenier uit de Bommelerwaard
iphone 13-9 052
IMG_3982

Beschoeiing of damwand plaatsen

Beschoeiingen

Beschoeiing is er in verschillende materialen zoals hout, kunststof, metaal en beton. Beschoeiing wordt toegepast als bescherming van tuinen langs het water en als versterking van de oevers van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing aan de slootkant van uw tuin heeft u geen nadelig effect meer van een aflopende oever. Het levert bovendien extra vierkante meters aan tuin en dus aan ruimte op. Zeker in combinatie met een vlonder krijgt uw tuin door het plaatsen van een beschoeiing een enorme meerwaarde. Het levert zitmogelijkheden of een handige plek om de boot af te meren.

Er zijn verschillende manieren van beschoeiing te onderscheiden. De meest voorkomende zijn:

  • verticale en horizontale damwanden
  • hardhouten kant en klare beschoeiingschotten
  • beschoeiingsplanken voor maatwerk beschoeiing
  • houten lage keerwanden (bijvoorbeeld rolborder of minibielzen grondkering)
IMG_4192
1881a653-791b-4be0-af80-e5a46f216180[1]

Damwanden

Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming. Het is een soort beschoeiing die veel wordt gebruikt. Een beschoeiing, damwand of keerwand wordt gebruikt om een hoogteverschil in de grond op te vangen. Je ziet een beschoeiing, damwand of keerwand vooral bij waterkanten, een sloot in de achtertuin, lagere oevers en bij glooiende terreinen.

Houten damwand en hardhouten damwand

Een houten damwand en een hardhouten damwand bestaan uit planken met mes en groef, die bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild worden. Houten damwanden zijn er in verschillende houtsoorten. Van eikenhouten damwand en vurenhouten damwand tot kastanjehouten damwand en hardhouten damwand.

Houten beschoeiing

Houten beschoeiing is de meest populaire beschoeiing. Een beschoeiing van hout oogt het meest natuurlijk en heeft een warme uitstraling. Het hout dat gebruikt wordt voor een houten beschoeiing kan van elke soort zijn zoals eikenhout, kastanjehout, vurenhout en verschillende soorten hardhout. Het vurenhout plaatsen wij bij een houten beschoeiing onder water, waardoor deze nooit meer rot en u lang van uw beschoeiing kunt genieten. Kortom, een duurzame en natuurlijk ogende beschoeiing.

Stalen damwand

Een stalen damwand bestaat uit U-profielen. Deze damwand profielen klikken bij het plaatsen van de damwand in elkaar. De U-profielen worden bij het plaatsen van de damwand verticaal in de grond getrild. Een stalen damwand is duurzaam en sterk.

Kunststof beschoeiing, metalen beschoeiing, betonbeschoeiing

Ook beschoeiingen van kunststof, metaal en beton zijn erg duurzaam en makkelijk toepasbaar. De gebruikte materialen zijn duurzaam doordat zij niet of minder gevoelig zijn voor vocht, weersinvloeden en belasting.

Hovenier Marcel

Plaatsen van een damwand of beschoeiing

Het plaatsen van een damwand is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk. Hovenier Marcel gaat voor de hoogste kwaliteit in het plaatsen van damwanden en beschoeiingen.

Kortom, bij Hovenier Marcel kun je terecht voor het plaatsen van alle damwanden, keerwanden en beschoeiingen. Specialist voor damwanden, keerwanden en beschoeiingen in deBommelerwaard.

slide1920