Marcel Hovenier Aalst - Vakbekwame hovenier uit de Bommelerwaard
12
DSC01983a

Heg snoeien

En ook bomen, struiken en planten snoeien.

Snoeien is noodzakelijk nog lang van u planten te willen genieten en om er voor te zorgen dat ze uw tuin niet overwoekeren.
Wenst u wel een mooi plantsoen maar ziet u echter op tegen het snoeien van uw plantsoen, omdat u te weinig kennis of kunde heeft? Geen zorgen… wij hebben de specialistische kennis en kunde om u plantsoen geheel bij te werken!
Wij verzorgen veel soorten snoeiwerk: van kleine haagjes tot grote bomen…
Bovendien voeren gelijk wij al het snoeiafval af en vegen wij de boel netjes aan, zodat u geen extra werk aan ons overhoudt.

Wij verzorgen samengevat de volgende soorten snoeiwerk:

  • Heg scheren/snoeien
  • Bomen snoeien
  • Vaste planten snoeien
  • Struiken snoeien
  • overig snoeiwerk op aanvraag

Wilt u meer ruimte in uw gazon voor bijvoorbeeld nieuwbouw? Wij kunnen uw bomen. struiken of planten op vakkundige wijze verwijderen. Klik hier om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Voor een aanplanting van nieuwe bomen, struiken of vaste planten: klik hier

Snoeien Heg Bomen Struiken

Door op tijd te snoeien kun je er voor zorgen dat de plant jouw gewenste vorm gaat aannemen. Bij het snoeien ontstaan er zowel nieuwe scheuten als bloemen. Meestal geldt de vuistregel dat snoei aan het einde van de winter of aan het begin van het voorjaar zorgt voor veel nieuw scheuten. Snoei in de zomer daarentegen zorgt vaak voor ontwikkelingen van meer bloemen en vruchtknoppen.

Snoeien is nodig om een uitbundige bloei te realiseren. Door een paar takken weg te snoeien kan de plant zijn energie volledig op de overgebleven takken en bloemen richten, waardoor deze uiteraard sterker en groter worden.

Snoeien is ook nodig om planten gezond te houden. Planten met beschadigde of dode takken zijn vatbaar voor allerlei ziekten en schimmels. De ziekten kunnen gezonde delen van het gewas aantasten. Door op tijd de dode takken wet te snoeien kan dit voorkomen worden.

Snoeien is tenslotte belangrijk om de groei te beperken in het geval de planten of bomen de voor hen beschikbare ruimte overgroeien.

  • Het gewas kan een gewenste vorm aannemen.
  • De vorming van bloemen, vruchten en meer blad wordt bevorderd.
  • Planten blijven sterk, waardoor ze weerbaarder zijn tegen ziekten en schimmels.
  • De grootte van de plant blijft binnen de ‘perken’.