Marcel Hovenier Aalst - Vakbekwame hovenier uit de Bommelerwaard
IMG_7473
1891110_725454010809170_1520398332_n[1]

Grasmaaien Gazon Verticuteren en meer

Met Hovenier Marcel kunt u weer onbezorgd van uw gazon genieten!

Het geheim van een weelderig, groen gazon is vaak het geven van goed onderhoud. Een lange periode van verwaarlozing zorgt voor problemen, waardoor het gazon er slecht uit gaat zien. Er ontstaan dan zelfs kale plekken. Een gazon moet niet alleen gemaaid worden, maar dient ook voedsel en water te krijgen en een jaarlijkse grote beurt in de vorm van verticuteren en beluchten. Hierdoor ontstaat gras dat beter bestand is tegen ziekten, mossen en onkruid.

Toch wel graag een mooi gazon alleen geen tijd…? Geen zorgen, wij kunnen u veel werk uit handen nemen! U kunt uw gazon periodiek of incidenteel laten bijwerken door ons.

Wij verrichten de volgende werkzaamheden omtrent uw gazon:

  • Grasmaaien
  • Verticuteren
  • Bemesting
  • Graskanten bijwerken
  • Onkruid- en ongediertebestrijding

Waarom gazononderhoud?

Door het gras regelmatig te maaien wordt de kwaliteit van de grasmat bevorderd. Zo bevordert het de aangroei van fijne grassoorten die bijdragen aan een dikke stevige grasmat. Ook krijgen onkruid en mos zo minder kans om zich in het gazon te verwikkelen. Tenslotte is regelmatig maaien essentieel, omdat er bij lang gras minder licht bij de bodem komt waardoor het tapijt dunner zal worden en het gras uiteindelijk een geelgroene kleur krijgt.

Verder is het belangrijk, indien u een mooi donkergroen gazon wenst, om het gazon regelmatig te bemesten en te beregenen. Maar ook het verticuteren is een significant element van gazononderhoud. Door het verticuteren wordt de viltlaag uit uw gazon verwijderd. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw gazon niet verstikt.

Voor onkruid- en ongediertebestrijding, zoals mollen en engerlingen kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij zijn hier namelijk in gespecialiseerd en kunnen u heel snel van een gepaste oplossing voorzien.

Voordelen:

  • Een mooi en donkergroen gazon
  • Een gazon dat lang meegaat
  • Stevige en kwalitatief goede grasmat
gazononderhoud1[1]

Referenties Klanten

Wilt u graag een gazon zonder periodiek onderhoud…?

Kies dan voor kunstgras!
Klik hier voor meer informatie over kunstgras.