Marcel Hovenier Aalst - Vakbekwame hovenier uit de Bommelerwaard
IMG_6894
IMG_6896

Een nieuwe tuin? Of een oude tuin renoveren? Hovenier Marcel, natuurlijk!

Nadat u uw wensen kenbaar heeft gemaakt wat de inrichting of stijl van u tuin betreft kunnen wij aan de slag om een schets te maken. Als deze schets is goedgekeurd door u, kunnen wij gaan beginnen met de aanleg van uw tuin.
Het aanleggen van een tuin gebeurt meestal in 3 fases.

  • Grondbewerking
  • Aanplanting
  • Inrichting

Hovenier Marcel Tuinaanleg

Bij de aanleg van een nieuwe tuin wordt allereerst de hele oppervlakte geëgaliseerd. Indien nodig worden er tevens hoogteverschillen aangebracht. Dit hangt er echter van af of er een terras wordt geplaatst. Daarna wordt de grond bewerkt. Dit houdt in dat op plekken waar perkjes moeten komen, compost word gestort. Op plekken waar zwaar materiaal wordt geplaatst, bijvoorbeeld bestrating, beeldhouwwerken of een tuinhuisje, wordt dan gebroken puin gestort om verzakking tegen te gaan.

Daarna is het tijd om elektra aan te leggen en een waterafvoer te maken. Eventueel kan er een beregeningssysteem aangelegd worden, maar dit hangt af van het ontwerp. Tenslotte is het nodig om de juiste meststoffen aan te brengen in de toekomstige perkjes.
Grondbewerking kan altijd veel tijd kosten. Het voordeel is echter dat u heel lang kunt blijven genieten van een tuin die niet verzakt en die geen voedingstekort heeft. Een grondige grondbewerking is dus essentieel.

Hierna komt eigenlijk het aankleden (inrichting) van de tuin. Denk aan bijvoorbeeld erfafscheidingen, bestrating, beplanting, vijvers, houtwerk en het gazon. Tenslotte komt dan de inrichting van de tuin aan bod wat verplaatsbare voorwerpen betreft, zoals bloembakken, tafels en stoelen, verlichting, tuinhuisjes, beeldhouwwerken e.d..

Natuurlijk verzorgen wij niet alleen de aanleg van niet-aangelegde tuinen. Wij kunnen uw bestaande tuin ook renoveren. Uiteraard gaan we dan niet te werk volgens het hiervoor genoemde stappenplan. We zullen, indien u wilt, de basis van de tuin zoveel mogelijk intact laten.

Kortom: u wensen staan volledig centraal! Neem contact op voor de mogelijkheden!

Klant Referenties